Mandel & Leie

Gespecialiseerde zorg, met oog voor jouw krachten en omgeving.

U staat op de wachtlijst en wat nu?

U staat op de wachtlijst en wat nu?

Na je aanmelding werd je uitgenodigd voor een screeningsgesprek met één van onze hulpverleners binnen het CGG. In samenspraak met ons, koos je voor één van onze teams. Tijdens de wachttijd zijn er zaken die jij kan doen en die wij kunnen doen voor jou tijdens de wachttijd.  

Infomoment voor cliënten en omgeving: 

We bieden regelmatig een infomoment aan voor jou en belangrijke mensen in je omgeving, waarin we uitleg geven over de werking en het aanbod van het CGG. Het infomoment wordt gratis aangeboden en zal doorgaan in de Beverlaai 3b te Kortrijk (8500). Je kan je inschrijven via dit inschrijvingsformulier https://forms.gle/gXBxkXkbrWxyRbqX8 of via het algemeen nummer 056 23 00 23.

Het volgende infomoment vindt plaats op donderdag 10/10/2024 van 18u tot 20u. We verzamelen in de wachtzaal op het gelijkvloers rechts. Van 18u tot 19u30 zal er vooral informatie gegeven worden over de werking van het CGG. Van 19u30 tot 20u30 is er ruimte om vragen te stellen over de werking en kan er in gesprek worden gegaan met een ervaringsdeskundigen.

Klik hier voor meer informatie.

Wat kan jij doen?

Tijdens het adviesgesprek met de hulpverlener van het CGG heb je een advies gekregen om de wachttijd te overbruggen. Dit advies is op jou afgestemd in overleg met het team. Daarom raden we je aan dit advies zo goed mogelijk op te volgen.

Daarnaast informeren we je graag over verschillende mogelijkheden om zelf al aan de slag te gaan.

  • Inschrijflinken groepsaanbod pretherapie: Online aanbod
    • Groep “Eerste Stap naar Herstel”: Elke eerste stap is moeilijk... Je staat bij ons op de wachtlijst, dat wil zeggen dat je de eerste moedige stappen al gezet hebt. In deze module gaan we in een kleine groep aan de slag met een aantal concrete vaardigheden die je kunnen helpen in jouw proces. Met behulp van oefeningen en online tools werken we rond deze thema’s: Ontspanning, Omgaan met emoties, Activering, Beter slapen en Minder piekeren.
    • Wanneer? Reeks 1: dinsdag 11/06, 25/06 en 23/07 telkens van 18u-18u45 of Reeks 2: woensdag 12/06, 26/06 en 24/07 telkens van 10u-10u45

Klik hier voor meer informatie

Inschrijven kan via https://forms.gle/iob923qwtpiXsoP3A

  • Groep “Trauma bij de Kind”: Je kind staat bij ons op de wachtlijst en als ouder/opvoeder kan het helpend zijn meer kennis en inzicht te verwerven in traumaklachten. Als ouder is het niet gemakkelijk om een kind te ondersteunen die een of meerdere traumatische gebeurtenissen heeft meegemaakt. In deze module gaan we in kleine groep aan de slag met een aantal concrete vaardigheden die je kunnen helpen in dat proces. Met behulp van oefeningen en online tools werken we rond deze thema’s: Psycho-educatie over trauma, hoe omgaan met traumaklachten en hoe niet-helpende patronen doorbreken.
  • Wanneer? Reeks 1: donderdag 13/06, 27/06 en 1/08 telkens van 18u-18u45 of Reeks 2: woensdag 19/06, 3/07 en 31/07 telkens van 10u-10u45

Klik hier voor meer informatie

Inschrijven kan via https://forms.gle/EE2eZjt72RK21Bzf6

  • OnlinePsyHulp: Deze site biedt heel wat informatie aan en bestaat uit drie luiken: informatie, online zelfhulpmodules en online begeleiding rond verschillende thema’s. De thema’s zijn klachten van depressie, angst, middelengebruik, gokken en  voor jongeren in transitieleeftijd. Deze hulp is anoniem en kosteloos.

Klik www.onlinepsyhulp.be voor meer informatie.

  • Eerstelijns psychologen (ELP) bieden kortdurende psychologische begeleiding aan. Jaarlijks heb je recht op minimum 8 sessies aan een terugbetaald tarief. Er is zowel een individueel aanbod als een groepsaanbod.

Klik op www.elpen.be voor meer informatie.

  • De Herstelacademie organiseert workshops en cursussen voor mensen die willen werken aan hun psychisch herstel, ook familie en omgeving zijn welkom.

Klik www.herstelacademie.be voor meer informatie.

  • Similes richt zicht tot de familie en omgeving van cliënten. Ze organiseren infoavonden, gespreksbijeenkomsten en training voor familie en omgeving.

Klik https://nl.similes.be voor meer informatie.

  • Webinars: trauma (in opmaak)

Wat doen wij?

Ter ondersteuning van de wachtperiode nemen wij contact op met jou na een periode van vier tot zes maanden. Tijdens dit telefonisch contact kan je vragen stellen, heb je de mogelijkheid om te vertellen hoe het met je gaat en kunnen we bekijken of het opvolgen van het advies is gelukt en/of we je hier bij kunnen helpen.

We zijn beschikbaar om vragen te beantwoorden wanneer nodig. We zijn bereikbaar via het onthaal of op dit e-mailadres pretherapie@cggml.be